Norwegian Cruise Line bestiller åtte nye skip

Norwegian Cruise Line nyeste skip Norwegian Viva ble døpt i Miami i forrige uke og er klar for gullsesongen 2024.
Norwegian Cruise Line nyeste skip Norwegian Viva ble døpt i Miami i forrige uke og er klar for gullsesongen 2024. Foto: Norwegian Cruise Line
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norwegian Cruise Line har offentliggjort den største satsingen på nybyggingging av cruiseskip noensinne: Åtte nye skip i tre forskjellige skipsklasser.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nybyggingen representerer nesten 25.000 nye sengeplasser til sjøs. I tillegg skal rederiet bygge en flerskipsbrygge på Great Stirrup Cay, selskapets private øydestinasjon på Bahamas, melder selskapet i en pressemelding.

De nye skipsbestillingene på tvers av alle tre merkene er planlagt for levering over en tiårsperiode, mellom 2026 og 2036.

Etter levering av fire Prima-Plus-klasseskip fra 2025 til 2028, forventes Norwegian Cruise Line å ta levering av fire ca. 200.000 bruttotonns skip, hver med en kapasitet på nesten 5.000 gjester, i 2030, 2032, 2034 og 2036. , som er underlagt finansiering.

Les alt om cruise i ABC Nyheter

– Denne strategiske ordren på nye skip på tvers av alle tre av våre prisbelønte merker, sørger for en jevn introduksjon av banebrytende fartøy i flåten vår og styrker vår langsiktige vekst. Det lar oss også utnytte vår driftsskala betydelig, styrke vår forpliktelse til innovasjon og forbedre vår evne til å tilby våre gjester nye produkter og opplevelser, alt samtidig som det gir muligheter for å forbedre effektiviteten til flåten vår, sier Harry Sommer, president og administrerende direktør i Norwegian Cruise Line Holdings Ltd., ifølge Cruise Industry News.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Norwegian Viva har tatt go-cart til sjøs. Foto: NCL
Norwegian Viva har tatt go-cart til sjøs. Foto: NCL

Bygger ut egen øy

– Vi er like glade for tillegget av en ny brygge ved Great Stirrup Cay for å støtte vår økte kapasitet i Karibia og flere skip til å anløpe øya, forbedre gjesteopplevelsen vår og gi sømløs og pålitelig tilgang til vår private øy året rundt, sier Sommer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De nye skipene skal designes og bygges i samarbeid med den italienske skipsbyggeren Fincantieri.

– Gjennom årene har vårt langvarige forhold til Norwegian Cruise Line Holdings vært forankret i en felles visjon for fremtiden for maritime reiser, som konsekvent setter nye standarder for innovasjon, luksus, bærekraft og gjestetilfredshet i cruiseindustrien, sier Pierroberto Folgiero, administrerende direktør i Fincantieri.

Ifølge finansdirektør Mark A. Kempa i Norwegian Cruise Line Holdings forventer man at disse strategiske investeringene vil sikre selskapets vekstbane, øke inntjeningsprofilen betydelig og øke aksjonærverdiene langt inn i fremtiden.