Norwegian gjenåpner Gran Canaria-base

Til vintersesongen 2024-25 gjenåpner Norwegian sin base på Gran Canaria.
Til vintersesongen 2024-25 gjenåpner Norwegian sin base på Gran Canaria. Foto: Norwegian
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kommende vinter gjenåpner flyselskapet Norwegian sin base i Las Palmas på Gran Canaria.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Norwegian skal ansette mellom 80 og 120 personer ved sin nye base i Las Palmas.

De to Boeing 737-flyene som skal ha base på "den norske ferieøya" vil hovedsakelig betjene Oslo Gardermoen, Torp-Sandefjord, Stockholm og Gøteborg-Landvetter, skriver Aerotime.

Når basen starter virksomheten vintersesongen 2024/2025 blir Las Palmas Norwegians fjerde base i Spania, etter Alicante, Barcelona og Málaga.

Norwegian driver også en sesongbasert base i Palma de Mallorca i sommermånedene.

Ifølge selskapet har bookingene steget med over 20%, mye takket være spanske turisters interesse for opplevelser i Norden.

– Med denne kunngjøringen håper vi å øke forbindelsene med Kanariøyene slik at både våre norske reisende kan nyte klimaet og landskapene på Kanariøyene, og folket i Las Palmas kan oppleve den ville naturen i de nordiske landene, sier administrerende direktør i Norwegian, Geir Karlsen, ifølge Canariavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pandemi og økonomi-trøbbel

Før covid-pandemien hadde Norwegian to baser på Kanariøyene, Tenerife og Las Palmas. I 2019 fraktet Norwegian mer enn 1,7 millioner passasjerer på sine kanariske tjenester, nesten en fjerdedel av trafikken til og fra Spania.

De to basene ble imidlertid stengt i 2021, da Norwegian nedbemannet under alvorlige økonomiske vanskeligheter. De fortsatte å betjene spanske destinasjoner, men kun med fly og mannskap basert i Norden.

Fra 2023 har Norwegian gradvis gjenåpnet sine baser i Barcelona, Alicante og Malaga, men med redusert struktur sammenlignet med før 2019.

Les alt om fly i ABC Nyheter

Også baltisk canari-base

Norwegian er ikke det eneste flyselskapet fra Nord-Europa som har sett en mulighet til å basere deler av sin flåte på Kanariøyene i vintersesongen.

I desember 2023 kunngjorde Riga-baserte airBaltic sine planer om å basere to av sine Airbus A220-fly i Las Palmas de Gran Canaria. Herfra skal de betjene , en rekke destinasjoner i Baltikum og Norden.