Kreml hardt ut mot Macron-utspill om styrker i Ukraina

Kreml-talsperson Dmitrij Peskov sier det er farlig at Frankrikes president Emmanuel Macron stadig holder døra åpen for å sende vestlige styrker til Ukraina. Foto: Aleksandr Zemliantsjenko / AP / NTB
Kreml-talsperson Dmitrij Peskov sier det er farlig at Frankrikes president Emmanuel Macron stadig holder døra åpen for å sende vestlige styrker til Ukraina. Foto: Aleksandr Zemliantsjenko / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland retter sterk kritikk mot Frankrikes president Emmanuel Macrons utspill om at det ikke kan utelukkes å sende vestlige styrker til Ukraina.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Macron sa i et intervju publisert av The Economist torsdag at spørsmålet om å sende styrker til Ukraina vil være legitimt om Russland bryter gjennom ukrainske frontlinjer og regjeringen i Kyiv ber om hjelp.

Her kan du lese mer om krigen i Ukraina!

– Jeg utelukker ingenting, fordi vi står overfor noen som ikke utelukker noen ting, svarte Macron på spørsmål om han holder fast ved utspillet fra februar der han sa at det kan bli aktuelt å sende vestlige styrker for å forhindre at Russland vinner krigen.

– Uttalelsen er veldig viktig og veldig farlig, sier Kreml-talsmann Dmitrij Peskov. Han legger til at Macron «fortsetter å konstant snakke om muligheten for direkte involvering på bakken i konflikten om Ukraina».

– Dette er en veldig farlig utvikling, sier Peskov.