Babyen som ble reddet ut av magen til sin drepte mor i Gaza, er død

Sabreen al-Sakani ble født med keisersnitt noen minutter etter at moren døde etter et israelsk angrep. Torsdag døde hun, ifølge BBC. Foto: Mohammad Jahjouh / AP / NTB
Sabreen al-Sakani ble født med keisersnitt noen minutter etter at moren døde etter et israelsk angrep. Torsdag døde hun, ifølge BBC. Foto: Mohammad Jahjouh / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En baby som ble reddet ut av magen på sin drepte mor på Gazastripen i helgen, er død, ifølge britiske BBC.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sabreen al-Sakani ble født med keisersnitt på et det emiratiske sykehuset i Rafah kort tid etter midnatt søndag. Legene fikk liv i babyen med bruk av lungepumpe, men jenta døde torsdag, og er blitt begravet ved siden av moren, ifølge den britiske kringkasteren.

Legene på sykehuset sa mandag at det sto dårlig til med henne, men at hun ble stadig bedre.

BBC skriver at hun var blant 16 barn som ble drept i luftangrep mot Rafah forrige helg. Sabreen var oppkalt etter moren, og i angrepet ble også hennes far og tre år gamle søster drept.

Alle barna ble drept i luftangrep på boligblokka der de bodde, skriver BBC.

Selv om den varslede bakkeinvasjonen av Rafah har latt vente på seg, gjennomfører israelske styrker angrep mot mål i byen nærmest daglig. Over halvparten av Gazastripens befolkning på 2,3 millioner mennesker har søkt tilflukt i Rafah.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen i Israel ønsker å gjennomføre en større militæroperasjon i Rafah for å knuse Hamas-regimet på Gazastripen, men både USA og en lang rekke andre land advarer mot dette. De frykter at en slik operasjon vil gjøre forholdene for sivilbefolkningen enda mye verre.

Krigen mellom Israel og Hamas har nå pågått i over seks måneder. Ifølge helsemyndighetene på Gazastripen har over 34.300 palestinere blitt drept, og minst to av tre av de drepte var kvinner og barn.