Josef Fritzl kan være et skritt nærmere løslatelse

Josef Fritzl fotografert under rettssaken i 2009. Foto: Robert Jäger / AP / NTB
Josef Fritzl fotografert under rettssaken i 2009. Foto: Robert Jäger / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Josef Fritzl, som er dømt for å ha holdt datteren fanget og voldtatt henne, overføres fra et fengsel for psykisk syke til et vanlig fengsel.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken ble behandlet i en domstol i Krems torsdag. Den nå 88 år gamle Fritzl ankom retten med politibil via et garasjeanlegg, slik at han ikke var synlig for offentligheten.

– Han fortalte enda en gang at han angrer på hva han gjorde. Han var faktisk nær ved å gråte, sier advokat Astrid Wagner til Kronen Zeitung.

– Som konklusjon kom retten fram til at min klient faktisk ikke lenger er farlig.

Planlegger å søke om løslatelse

Ifølge nyhetsbyrået AFP planlegger hun å søke om løslatelse for klienten neste år, og hun betegner torsdagens avgjørelse som «et viktig første skritt».

Fritzl kan søke om løslatelse fra ordinær soning. Han har allerede sonet minstetiden på 15 års fengsel, poengterer Wagner. Påtalemyndigheten kan anke avgjørelsen.

Han sitter for tiden i et fengsel for psykisk syke ved byen Krems.

Dømt til livstidsfengsel

Fritzl ble i 2009 dømt til livstid i fengsel for å ha holdt datteren Elisabeth innesperret i 24 år i familiens kjeller i byen Amstetten. Kjelleren var liten, lydtett, uten vinduer og med dårlig luft.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fritzl misbrukte datteren og fikk i alt sju barn med henne. Tre av barna bodde i kjelleren sammen med henne.

I leiligheten over skal han ha levd et «normalt» liv med kona Rosmarie, som han var skilt fra og tre av de andre barna som han fikk med datteren.

Ifølge en rapport utgjør Fritzl på grunn av sin høye alder ikke en fare, skriver avisen Kleine Zeitung. 88-åringen har blitt dårlig til beins og må bruke rullator, og han skal angivelig være i ferd med å bli dement.