Kristi Noem sikter seg inn mot hunden til Joe Biden: – Psykopat

USAs tidligere president og republikanske presidentkandidat Donald Trump lytter mens Nord-Dakotas guvernør Kristi Noem taler under et Buckeye Values PAC Rally i Vandalia, Ohio, 16. mars 2024.
USAs tidligere president og republikanske presidentkandidat Donald Trump lytter mens Nord-Dakotas guvernør Kristi Noem taler under et Buckeye Values PAC Rally i Vandalia, Ohio, 16. mars 2024. Foto: Kamil Krazcynski / AFP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå er hun i hardt vær igjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er heller ikke lenge siden Kristi Noem skapte sjokkbølger i USA og internasjonalt.

Noem er guvernør i Sør-Dakota og har lenge vært et navn på manges lepper som en mulig visepresident for Donald Trump.

Hun vakte stor oppsikt da hun i et utdrag fra sin kommende bok innrømmet å ha skutt sin egen hund, skriver Politico.

I boken skriver Noem at hun gjorde gjentatte forsøk på å oppdra hunden «Cricket», men at hun innså at det ikke ville være mulig.

«Jeg hatet den hunden», skriver Noem, og legger til at Cricket hadde vist seg «umulig å dressere», «farlig for alle hun kom i kontakt med» og «mindre enn verdiløs som jakthund», ifølge The Guardian.

«I det øyeblikket, innså jeg at jeg måtte avlive henne», skriver Noem.

Noem skal da ha hentet geværet sitt og ført hunden vekk for å avlive den. «Det var ingen hyggelig jobb, men den måtte gjøres», skriver Noem.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se video: OL-draktene får utøvere til å rase:

Sikter seg inn på Biden

Nå vekker Noem oppsikt igjen etter hun i et intervju søndag kveld fortalte at hun ville ha gjort det samme med president Joe Biden sin hund «Commander».

Commander ble fjernet fra Det hvite hus i fjor etter det kom fram at hunden skal ha gått til angrep på flere ansatte i Det hvite hus.

– Joe Bidens hund har angrepet 24 Secret Service-folk. Så hvor mange mennesker er nok til å bli angrepet og farlig skadet før du tar en avgjørelse om en hund? Det er spørsmålet presidenten bør stilles til ansvar for, sier Noem, ifølge New York Post.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I intervjuet sier Noem også at Commander «bør få hilse på» Cricket.

«Psykopat»

Lenge var Kristi Noem sett på som en mulig visepresident for Donald Trump og hun har lenge nytt en stigende stjerne innenfor politikken i USA.

Nå kan det derimot se ut som Noems stjerne i ferd med å falme.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hun er ubrukelig. Hva har hun å bidra med? Muligheten for et merkelig drama. Det er alt. Hun appellerer ikke til noen velgergruppe Trump ikke allerede har, sier Scott Jennings, tidligere politisk rådgiver for president George W. Bush.

– Å drepe hunden og deretter skrive om det, satte en stopper for enhver mulighet for at hun skulle bli valgt som visepresident, har den politiske veteranen Newt Gingrich sagt om Noem.

Noem har blitt beskrevet som blant annet «psykopat» og at hun viste «dårlig dømmekraft» på grunn av at hun valgte å dele historien om Cricket.