Geir Hågen Karlsen på Frp-landsmøte - avviser ikke statsråd-ambisjoner

Tidligere oberstløytnant Geir Hågen Karlsen ble et kjent fjes for de fleste nordmenn etter Russlands fullskalainvasjon inn i Ukraina i 2022.
Tidligere oberstløytnant Geir Hågen Karlsen ble et kjent fjes for de fleste nordmenn etter Russlands fullskalainvasjon inn i Ukraina i 2022. Foto: Christian Bugge Hjort / Forsvaret / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tidligere forsvarstoppen holdt innlegg om forsvars– og sikkerhetspolitikk under Fremskrittspartiets (Frp) landsmøte lørdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er TV 2 som spør Geir Hågen Karlsen om han kunne tenke seg å bli statsråd, dersom Fremskrittspartiet og borgerlig side skulle gjenvinne kontrollen over regjeringskontorene.

– He, he. Nå skal man først vinne valget og så får noen vurdere det. Det er ikke noe man melder seg på.

– Men hadde du sagt ja, hvis du ble spurt?

– Ja, det vil jeg eventuelt vurdere når det kommer. Det er ikke en lett vurdering. Det er veldig tunge og alvorlige stillinger.

Så er Karlsen raskt med å påpeke at han har «drømmejobben i Geelmuyden Kiese akkurat nå, er veldig fornøyd med det».

Det var i januar at det ble kjent at oberstløytnanten har gått av med pensjon og får ny jobb som assosiert partner i kommunikasjonsbyrået.

Han innrømmer overfor kanalen at han har pratet litt med partiet, men vil ikke gå inn på det partipolitiske eller kritisere den sittende regjeringen.

– Nå er jeg rådgiver for kundene våre, så jeg har ikke lyst til å karakterisere eller bli en politisk aktør akkurat nå. Jeg har blitt bedt om å bidra i det politiske verkstedet her, og det er det jeg har gjort, sier han til tv2.no.