Maria Zakharova hetset av russisk Midtøsten-ekspert

– Hun liker ikke jøder spesielt, og kan ikke tolerere Israel, uttalte den russiske Midtøsten-eksperten, Jevgenij Satanovskij, om den høyprofilerte talskvinnen for det russiske utenriksdepartementet, Maria Zakharova.
– Hun liker ikke jøder spesielt, og kan ikke tolerere Israel, uttalte den russiske Midtøsten-eksperten, Jevgenij Satanovskij, om den høyprofilerte talskvinnen for det russiske utenriksdepartementet, Maria Zakharova. Foto: Shamil Zhumatov / Reuters / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Talskvinnen for det russiske utenriksdepartementet, Maria Zakharova, ble hengt ut som jødehater og alkoholavhengig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det famøse opptrinnet fant sted da den fremtredende russiske Midtøsten-eksperten, Jevgenij Satanovskij, skjelte Zakharova ut etter noter under et YouTube-intervju, som senere også ble lagt ut på russiske Telegram.

– Hun liker ikke jøder spesielt, og kan ikke tolerere Israel, uttalte Satanovskij, ifølge den uavhengige russiske nettavisen Meduza.

– Hun drikker tungt

Men denne karakteristikken var ikke den eneste. I tillegg kalte Midtøsten-eksperten, som selv har jødisk slekt i Ukraina, henne for lemfeldig med alkohol.

– Hun drikker tungt.

Maria Zakharova regnes som en av Putins nærmeste medarbeidere, og har frontet en rekke svært kontroversielle uttalelser på vegne av Kreml under den 20 måneder lange fullskala angrepskrigen.

Mister jobben

Den russiske propagandisten Vladimir Solovyov skal senere ha rykket ut og bedt unnskyldning overfor talskvinnen for det russiske utenriksdepartementet.

Solovyov kom samtidig med en garanti om at de famøse uttalelsene vil få umiddelbare konsekvenser. Den frittalende TV-kommentatoren vil trolig bli sparket fra jobben.

Ifølge Solovyov skal Satanovsky ha kommet med utskjellingen mens han snakket med israelske journalister på en YouTube-kanal.