Regjeringen vil ha grundig gjennomgang av FOT-ruter: – Et steg i riktig retning

Regjeringen vil ha en grundig gjennomgang av flytilbudet på strekningene som får statsstøtte, de såkalte FOT-rutene. Det er regiondirektører i Nord-Norge godt fornøyd med. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Regjeringen vil ha en grundig gjennomgang av flytilbudet på strekningene som får statsstøtte, de såkalte FOT-rutene. Det er regiondirektører i Nord-Norge godt fornøyd med. Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

NHOs regiondirektører i Nord-Norge er godt fornøyd med regjeringens initiativ om en grundig gjennomgang av flytilbudet på strekningene som får statsstøtte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere denne uken ble det kjent at regjeringen vil ha en grundig gjennomgang av flytilbudet på strekningene som får statsstøtte, de såkalte FOT-rutene. Det er NHOs regiondirektører i Nord-Norge godt fornøyd med, skriver Folkebladet.

– En utredning løser ikke nødvendigvis transportutfordringene medlemsbedriftene våre står overfor umiddelbart, men det er et steg i riktig retning, sier Hans Christian Hansson, regiondirektør i NHO Nordland, i en pressemelding.

Han sier kortbanenettet er hovedpulsåren i nord.

– Strupes den, får det konsekvenser for all aktivitet og ikke bare for næringslivet, mener Hansson.

Han får støtte av blant annet Sigrid Ina Simonsen, som er regiondirektør i NHO Arktis.

For å sikre et godt flytilbud over hele landet, kjøper staten transport på flyruter som ikke kan drives med et tilfredsstillende rutetilbud på kommersielle vilkår.

Disse rutene er hovedsakelig på Vestlandet og i Nord-Norge. Staten bruker 2,4 milliarder kroner årlig på flyruter.