Oljefondet snur om utestengelsen av Dagens Næringsliv

Administrerende direktør for oljefondet, Nicolai Tangen, snur og beklager beslutningen om å utestenge Dagens Næringsliv fra neste års investeringskonferanse etter at avisen brøt sitatforbudet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
Administrerende direktør for oljefondet, Nicolai Tangen, snur og beklager beslutningen om å utestenge Dagens Næringsliv fra neste års investeringskonferanse etter at avisen brøt sitatforbudet. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag varslet oljefondet at Dagens Næringsliv (DN) ikke ville bli invitert til neste års investeringskonferanse. Nå beklager oljefondssjef Nicolai Tangen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi beklager feilen og ønsker hele Medie-Norge, inkludert DN, velkommen til neste års konferanse, skriver Tangen i en kronikk til DN.

Årsaken til at oljefondet ikke ønsket avisen velkommen, var en nyhetssak publisert tirsdag om Tangens samtale med hedgefondforvalter Ole Andreas Halvorsen under Norges Bank investeringskonferanse.

Da Halvorsen takket ja til å delta på seansen, var det med krav om at han ikke skulle bli gjengitt i pressen.

Oljefondets reaksjon på at DN brøt dette sitatforbudet, var å hevde at avisen ikke er invitert til neste års Investment Managements-konferanse.

– Det er ved å gjøre feil en kan lære, navigere og sette ny kurs. Lev som du lærer. Vi bør derfor være de første til å innrømme feil. I dag kommer en slik innrømmelse, skriver Tangen i kronikken.

Sjefredaktør Janne Johannessen i DN omtaler oljefondssjefens innrømmelse som ryddig og klok.

– Det er ikke første og heller ikke siste gang DN refererer fra møter som er lukket for allmennheten og der det foregår samtaler av offentlig interesse, skriver Johannessen i en kommentar.