Aktor har tro på at Bhatti kan utleveres til Norge i tide til terrorrettssak

Den norske islamisten Arfan Bhatti har sittet fengslet i Pakistan siden september 2022. Nå håper statsadvokaten å få ham utlevert til Norge i tide til terrorrettssaken mot Zaniar Matapour, som føres i Oslo tingrett. Her er Bhatti fotografert i forbindelse med en demonstrasjon i 2012. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Den norske islamisten Arfan Bhatti har sittet fengslet i Pakistan siden september 2022. Nå håper statsadvokaten å få ham utlevert til Norge i tide til terrorrettssaken mot Zaniar Matapour, som føres i Oslo tingrett. Her er Bhatti fotografert i forbindelse med en demonstrasjon i 2012. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsadvokaten mener det er gode muligheter for at islamisten Arfan Bhatti kan utleveres til Norge i tide til terrorrettssaken mot Zaniar Matapour.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter månedsvis med rettsforhandlinger ble det i januar klart at norske Bhatti kan utleveres til Norge fra Pakistan, der han har sittet fengslet siden september 2022.

– Vi har begjært Bhatti utlevert fra Pakistan, og behandlingen av begjæringen er kommet langt i det pakistanske rettsapparatet. Det er gode muligheter for at han blir utlevert i løpet av hovedforhandlingen, sier statsadvokat Sturla Henriksbø, en av aktorene i saken, til Dagbladet.

Tirsdag begynner rettssaken i Oslo tingrett mot Zaniar Matapour, som er tiltalt for grov terror etter masseskytingen i Oslo sentrum 25. juni 2022, der to menn ble drept.

Påtalemyndigheten ønsker å føre Bhatti, som også er siktet for medvirkning til angrepet, som vitne. Bhatti nekter for anklagene mot ham.

– Det en eventuell forklaring fra Bhatti kan bidra til i saken, er hans inntrykk av Matapour som person og Bhattis kontakt med ham, og hvorvidt Bhatti selv hadde kjennskap til hva som skulle skje på forhånd, sier Henriksbø til avisen.