Makta ble kveldens store vinner under Gullruten – stakk av med tre priser

Makta vant tre ganger under Gullruten lørdag kveld i Grieghallen. Skuespiller Kathrine Thorborg Johansen fikk Gullruten i kategorien «Beste skuespiller hovedrolle drama» for sin rolle som Gro Harlem Brundtland.
Makta vant tre ganger under Gullruten lørdag kveld i Grieghallen. Skuespiller Kathrine Thorborg Johansen fikk Gullruten i kategorien «Beste skuespiller hovedrolle drama» for sin rolle som Gro Harlem Brundtland. Foto: Silje Katrine Robinson / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kathrine Thorborg Johansen ble kåret til beste skuespiller for hennes prestasjon som Gro Harlem Brundtland.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kveldens store vinner under Gullruten lørdag kveld ble den prisbelønte NRK-serien «Makta» – som gjennom tolv sesonger har vist den intense maktkampen i Arbeiderpartiet på slutten av 1970-tallet. Sjelden har det vært så store forventinger til en serie som det var før «Makta» hadde premiere i oktober i fjor, og i løpet av et døgn hadde nærmere en halv million seere fått med seg den første episoden «Det må være en kvinne».

Se video: Hvor nøyaktig er NRK-serien «Makta»? Døm selv!

NRK stakk av med en rekke priser lørdag kveld, der Makta sto for tre av dem. Serien som er produsert av Novemberfilm, vant for «Beste dramaserie», «Beste skuespiller i hovedrolle drama» med Kathrine Thorborg Johansen som Gro Harlem Brundtland, og «Beste skuespiller birolle drama» med Anders Baasmo som Odvar Nordli.

Makta er skapt av Johan Fasting, Silje Storstein og Kristin Grue, og hadde til og med før premieren rukket å få oppmerksomhet utenlands. Under Cannesseries vant «Makta» for beste TV-serie og musikk, før serien fikk en såkalt «Special Commendation» for beste TV/video fiksjon i Prix Europa.

Makta startet oppvarmingen til Gullruten i midten av april da serien vant fem priser under Gullrutens fagpriser for «Beste foto, «Beste klipp», «Beste casting», «Beste manus» og «Beste regi» til Yngvild Sve Flikke.

Artikkelen er først publisert av kampanje.com.