Gérard Depardieu stilles for retten i overgrepssak i oktober

Gérard Depardieu fotografert da han deltok i innspillingen av den norske filmen «Dina» i 2001. Foto: Ida von Hanno Bast / NTB
Gérard Depardieu fotografert da han deltok i innspillingen av den norske filmen «Dina» i 2001. Foto: Ida von Hanno Bast / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skuespilleren Gérard Depardieu anklages for seksuelle overgrep og stilles for retten i oktober, opplyser fransk påtalemyndighet mandag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Depardieu ble mandag løslatt etter å ha blitt avhørt om angivelige seksuelle overgrep, opplyser skuespillerens advokat.

Depardieu (75) er en legende i den franske filmbransjen og har vært med i mer enn 200 filmer og TV-serier. Han ble i 2020 siktet for voldtekt i en annen sak, og i fjor høst måtte han sette karrieren på pause fordi det ble rettet en lang rekke anklager mot ham.

Han nekter selv for å ha gjort noe galt.

Politiet skulle ifølge franske medier avhøre skuespilleren om to angivelige seksuelle overgrep mandag, fremmet av to ulike kvinner: Den ene hendelsen skal ha foregått under innspillingen av «Le Magicien et les Siamois» i 2014, den andre på settet til filmen «Les Volets verts» i 2021.

I etterkant opplyste statsadvokatkontoret at Depardieu stilles for retten i oktober i forbindelse med hendelser under innspillingen av den sistnevnte filmen.