IOK: En tapt mulighet for Oslo og Norges befolkning

SLÅR TILBAKE: IOK-direktør Christophe Dubi slår tilbake mot kritikken fra Norge. Foto: Pilar Olivares (Reuters)
SLÅR TILBAKE: IOK-direktør Christophe Dubi slår tilbake mot kritikken fra Norge. Foto: Pilar Olivares (Reuters)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den olympiske komité (IOK) kom onsdag kveld med en uttalelse i forbindelse med Norges OL-retrett. De mener avgjørelsen er tatt på feil grunnlag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag ble det klart at Oslos OL-søknad trekkes. Mange har sett på Høyres nei som en protest mot IOKs pampevelde.

IOK mener på sin side at beslutningen er tatt uten å vite om faktiske forhold. I en pressmelding sendt fra IOK-direktør Christope Dubi pekes det blant annet på at Norge ikke sendte riktige personer på et møte tidligere i år.

– Halvsannheter og faktiske feil

«Tidligere i år ba Norge om et møte med IOK for å få en forklaring på alle aspekter ved IOKs krav, inkludert finansielle detaljer. IOK arrangerte dette for samtlige søkerbyer for å forsikre seg om fair play mellom søknadene. Dessverre sendte ikke Oslo verken et ledende medlem fra søkerkomiteen eller en representant fra regjeringen til dette møtet», står det i uttalelsen.

Deretter skriver Dubi at viktige politikere i Norge ikke har vært tilstrekkelig informert om prosessen, og at de ble tvunget til å ta avgjørelser på halvsannheter og faktiske feil.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bakgrunn: Kroken på døren for vinter-OL i Oslo i 2022

Sponsorpenger

IOK-toppen innleder pressemeldingen med å fortelle om mulighetene det norske folk og norske idrettsutøvere går glipp av ved å si nei til å arrangere OL.

«Dette er en tapt mulighet for Oslo og for Norges befolkning som er verdenskjent for å være store supportere av vinteridrett. Og mest av alt er det en tapt mulighet for de fremragende norske utøverne som ikke vil få muligheten til å nå nye olympiske høyder i sitt hjemland».

Les også: Stang om IOK-kravene: – Sånn er det ikke i Norge

Deretter tar han for seg de økonomiske aspektene han mener er misforstått av Norges politikere. Blant annet hevder IOK-direktøren at de nasjonale sponsorrettighetene ville gitt langt mer enn de 1,1 milliardene som Oslo budsjetterte med i søknaden.