Klassikeren har stått på Gjøvik-låve i 24 år

Dette var en svært staselig bil da den var ny tidlig på 1960-tallet. Nå har den stått på låven siden 1990 - men er klar for å komme ut igjen. Foto: Privat
Dette var en svært staselig bil da den var ny tidlig på 1960-tallet. Nå har den stått på låven siden 1990 - men er klar for å komme ut igjen. Foto: Privat
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå selger Geir bilen etter bestefar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er klart det er litt vemodig å selge, jeg har jo veldig mange gode minner med denne bilen. Men samtidig ser jeg at jeg ikke kommer til å få tid til å restaurere den. Og da synes jeg det er bedre at noen andre får ta over, og bringe Mercedesen tilbake i fin stand, sier Geir Jørn Liaklev fra Gjøvik.

Han har derfor lagt ut sin Mercedes 190 C fra 1963 til salgs. Og som du ser på bildene – den har stått en stund! Nærmere bestemt i 24 år.

Les også: Mercedes-klassikeren utløste skikkelig budkrig

Arvet bilen

– Jeg arvet bilen da bestefaren min døde, det var bestemt at det skulle være slik. Da var det en del småplukk med den, derfor ble den parkert på låven. Det var tilbake i 1990, forteller Geir.

Her har den stått både tørt og trygt siden. Geir har sett til Mercedesen av og til – men tid til å gå i gang med restaurering har det altså aldri blitt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Nei - dette er ikke verdens beste bil

Saken fortsetter under bildetJa, det blir litt støvlag etter 24 år på en låve! Foto: PrivatJa, det blir litt støvlag etter 24 år på en låve! Foto: Privat

På service i Tyskland

Han er faktisk bare andre eier på bilen, bestefar hadde den helt fra den var ny i 1963 og til han gikk bort.

– Han var reisende og hadde et svært stort distrikt å dekke. Jeg husker naturligvis fra barndommen hvor fin vi syntes Mercedesen var. Det var ikke akkurat noen vanlig bil på 60- og 70-tallet, dette var flotte saker, sier han.

– Så var da også bestefar stolt av den. Han fulgte den svært godt opp. Annethvert år var det Tyskland-tur. Da bodde bestefar på hotell i Lübeck, mens bilen var på byens Mercedes-verksted og fikk full gjennomgang. Alle originale papirer og servicebok følger med bilen, forteller Geir.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Nedstøvet klassiker i Oslo-parkeringshus

Artikkelen fortsetter under annonsen

God stand

– Er det mye som må gjøres her?

– Bilen trenger en restaurering, men jeg vil si at det av den relativt lette sorten. Mercedesen var i god stand da den ble parkert. Bestefar fikk tatt en større motoroverhaling ikke lenge før det, det var også gjort noe rustreparasjon.

Den hadde en tendens til å hoppe ut av fjerdegiret, girkassen må nok derfor overhales. Og så er det endel rust, naturlig nok. Men bortsett fra støvlaget har den tålt lagringen veldig bra, mener Geir.

Les også: Klikk her for å se annonsen på bilen

Saken fortsetter under bildetStjernen er fortsatt på plass - bittelitt patinert den også. Foto: PrivatStjernen er fortsatt på plass - bittelitt patinert den også. Foto: Privat

Virkelig staselig

Han har selv plukket av en del deler i forbindelse med lagringen, og blant annet tatt ut seter og tepper. Setene skal for øvrig være i god forfatning.

– Jeg synes det er viktig å understreke at bilen er original – og komplett. Slik sett er det et veldig «riktig» objekt å starte på. Bilen var virkelig staselig da den kom, og det hadde vært veldig hyggelig hvis noen tar på seg jobben med å få den tilbake til fordums prakt, sier Geir.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Mercedesen er 21 år gammel - men egentlig helt ny

Saken fortsetter under bildetDa den var ny, var dette en bil de fleste bare kunne drømme om. Nå er Mercedesen forlengst blitt en klassiker. Foto: PrivatDa den var ny, var dette en bil de fleste bare kunne drømme om. Nå er Mercedesen forlengst blitt en klassiker. Foto: Privat

Ikke dårlig tid

Han har bestemt seg for at den skal få stå på låven til neste eier er klar til å ta over. Så langt har det vært endel henvendelser på annonsen hans, men Geir understreker at han ikke har dårlig tid.

– Nei, absolutt ikke. Den har stått der i 24 år, så den tåler nok litt til også. Det viktige for meg er at den kommer til noen som vet å verdsette en bil som dette – og som har pågangsmotet som skal til for å gå løs på jobben, avslutter Geir.

Les også: Sjekk hva som befinner seg under dette støvlaget