Mat og drikke
Frankrike hyller baguetten med duftfrimerke
Frankrike hyller baguetten med duftfrimerke
President Emmanuel Macron har kalt den «250 gram med magi og perfeksjon». Nå blir baguetten hyllet i Frankrike med et frimerke – som lukter baguette.
Dette bør du ikke legge på grillen i sommer
Dette bør du ikke legge på grillen i sommer
Ernæringsfysiologen oppfordrer grillfolket til å være kreative for å unngå en fett og salt sommer.
Kan disse midlene i ultra­prosessert mat kobles til diabetes 2?
Kan disse midlene i ultra­prosessert mat kobles til diabetes 2?
– Interessant, men ingen grunn til bekymring for folk flest, sier norsk ekspert.
Harryhandel? Nå øker risikoen for å bli tatt
Harryhandel? Nå øker risikoen for å bli tatt
Pass på dette når du passerer grensen.
Vet nordmenn forskjell på god og dårlig asparges?
Vet nordmenn forskjell på god og dårlig asparges?
Nedover i Europa er vårens asparges det helt store for matkjennere. Forsker har tips til deg som vil spise bedre asparges.
Singapore Airlines inngår partnerskap med Michelin-restauranten AOC
Singapore Airlines inngår partnerskap med Michelin-restauranten AOC
Utfordringene er mange når flymat skal ha Michelin-kvalitet.
Vi trenger ikke lobbyisme mot kostrådene
Vi trenger ikke lobbyisme mot kostrådene
MatPrat bidrar til å opprettholde dagens høye kjøttforbruk, som bør ned av hensyn til klima og folkehelse. Zero mener tiden er moden for å innføre en politikk som er mer i tråd med myndighetenes egne kostråd.
Vinmonopolet forventer økt salg 17. mai-uken
Vinmonopolet forventer økt salg 17. mai-uken
I snitt selger Vinmonopolet 1,6 millioner liter i uken. Denne uken blir annerledes.
Kan du få i deg for mye D-vitamin? Se hva forskerne anbefaler
Kan du få i deg for mye D-vitamin? Se hva forskerne anbefaler
Det korte svaret er ja. Det er ikke noe som tyder på at en høy dose D-vitamin er gunstig for helsen din, ifølge flere forskere.
Zero bommer med MatPrat-kutt som klimatiltak
Zero bommer med MatPrat-kutt som klimatiltak
Når man skal utforme meningsfulle klimatiltak må man også foreta en vurdering av hva som går tapt ved å innføre endringer.